Flere norske og internasjonale kliniske studier har vist at fiskeproteiner er gunstig i forhold til blodsukker, diabetes 2, overvekt, fedme og mage- og tarmhelse:
Fiskeproteiner kan redusere glukoseintoleranse, dempe inflammasjon i celler og senke kolesterolnivået i blodet.
Fiskeproteiner kan øke insulinfølsomhet, redusere insulinresistens og bidra til bedre blodsukkerkontroll.
Fiskeproteiner kan redusere blodsukkeret etter et måltid, fasting blodsukkeret, forbedre insulin funksjoner samt å redusere kolesterolet i blodet.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22647247
Fiskeproteiner bidrar til mindre fett i kroppen, lavere kolesterolnivå i blodet samt lavere blodsukkernivå etter et måltid.
Fiskeproteiner kan bremse fedme
Forsøk med rotter tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere fedme, risiko for diabetes (type 2) og innhaldet av farlege feittstoff i blodet. Kilde: NIFES: https://nifes.hi.no/lakseprotein-kan-bremse-fedme/